SD BiH u povodu Dana oslobođenja Banjaluke

Posted: 22. Aprila 2015. in Intervjui

sdbih

Ove godine Banjaluka slavi poseban jubilej, 70 godina svoje slobode. Povodom 22 aprila, Dana oslobođenja Banjaluke upučujemo čestitku svim njenim građanima i zahvalnost parizanskim jedinicama i pripadnicima Narodnooslobodilačke vojske  koji su položili  živote u Drugom svjetskom ratu za njeno oslobođenje.

Da je Banjaluka grad absurda pokazuje činjenica da imena ulica danas,  nose imena fašističkih sluga, kvinsliga i drugih zločinaca poput  Ravnogorske ulice, ulice Dragiše Vasića, Rade Radića itd.

Zato upućujemo otvoreno Pismo Gradskoj upravi grada Banjaluke i njenom gradonačelniku gospodinu Slobodanu Gavranoviću da nam objasni kako je moguće da se ovaj značajni dan slavi  u uslovima, kada ruglo ulica odslikavaju imena  četničkih prvaka  i zločinaca?  Zašto ne promovišete vrijednosti tekovina Narodnooslobodilačke borbe,  kada su građani svih nacionalnosti sa ovih prostora  bili na strani sila pobjednica u Drugom svjetskom ratu i dali znatan doprinos u antifašističkoj borbi?

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    e jest vi naivni i neznalice odlutali od svoje vjere pa mislite dacevam tako neko odma reci pa oni bi samo daje to cetnicko sve i dasu oni itada pobjedili stavam je kakvo slavljenje nema tuj sta bosnjak a ni hrvat slaviti a oni to neprihvacaju koje sve branio tada i obranio dok je god to tako nakaradno dejtonsko ruglo a srbi kao takvi gdje god mogu oni posvome gone halo urazulite se jednom nema njima bez oluje nista taj zakon oni jeino razumiju i ka tako sanjima postupite onda ste mirni ko i knikska krajina

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s