SD BiH: Podrška odluci evropskih ministara o deblokadi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa BiH

Posted: 22. Aprila 2015. in Intervjui

sdbih

Stranka dijaspore Bosne i Hercegovine pozdravlja formalnu odluku  evropskih ministara kojom  je odblokiran Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa BiH.  Aktivacija sporazuma znači deblokadu evropskog puta za BiH, što će zavisiti od napretka u provođenju reformi u narednim mjesecima. Zahtjevamo o od svih B-H  lidera da pokažu spremnost i pristupe ispunjenje evropskog obećanja i reformi u zdravstvu, obrazovanju te reformi u socijalnom sektoru, uspostavljanju funkcionalne tržišne ekonomije, uspostavljanju pravne države te jačanju administrativnih kapaciteta kako bi se osnažila učinkovitost institucija na svim nivoima.

Danas je BiH jedna od najsiromašnijih država u Evropi sa disfunkcionalnim političkim sistemom za čiju odgovornost snosi i EU. BiH će morati poštovati pravila igre koja vladaju u  evropskoj kući a svi oni koji te promjene opstruiraju morat će preuzeti odgovornost i  suočiti sa konsekvencama!

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    haha dase nasmije covjek koju evropu i odoji lidera vi zahtjevati pa njiima to nepase nece moci krasti a nema ni europa nista ionaje u krizi evropa i radi to ali ne ona vec ti vladari iza sjene koji hoce da vlauju i svjetom onice evropu rasturiti samo ako uspiju da uspostave novi svjetski poredak ode evropa u helac

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s