Stranka dijaspore BiH: 9. januar – Dan genocida i etničkog čišćenja u BiH

Posted: 16. Aprila 2015. in Intervjui

sdbih

Stranka dijaspore Bosne i Hercegovine povodom najavljenog zahtjeva za ocjenu ustavnosti zakona o praznicima RS pred Ustavnim sudom BiH, kojom je najavljeno da RS neće poštovati odluke Ustavnog suda BiH, predlaže NS RS-a da 9. januar proglasi Danom etničkog čišćenja i genocida. Ovim danom su udareni temelji jedne fašističke ideologije kada je protjerano nesrpsko stanovništvo RS-e a njenih 1.5 miliona građana koji žive u inostransvu su više nego očit rezultat.

Kao još jedan argumenat našeg zahtjeva  svjedoče nišani u Memorijalnom centru u Srebrenici,  iskopane  masovne grobnice u Tomašici, Biljanima, Korićanima, Oborcima  i niz drugih stratišta, te brojne presude za genocid.

Zato vas  pozivamo da  9. januar proglasimo Danom sjećanja na etničko čišćenje i genocid počinjen u Bosni i Hercegovini kako bi istinom dali šansu pomirenju i boljem životu sviju nas.

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

komentara
  1. zdravko margic kaže:

    vi uporno iste stvari ponavljate a nikovas nesuzbija kad i radoncic izdaje dok je god takva ta rs nema nista od bih i njene funkcije badava samo trosite vrijeme i pisete jer niko nista nepoduzima

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s