SD BiH: Dodikova prodaja magle

Posted: 12. Aprila 2015. in Intervjui

 

sdbih

Povodom najava o “donošenju rezolucije o tzv. slobodnoj i samostalnoj RS”  na saboru SNSD-a , Stranka dijaspore Bosne i Hercegovine daje sljedeće saopćenje:

Najoštrije osuđujemo najavu o “donošenju rezolucije o tzv. slobodnoj i samostalnoj RS” kao provokaciju kojom se pokušava unijeti nemir među građane BiH , dovesti u pitanje teritorijalni integritet naše države i  sakriti pljačka privrede ,  čiju odgovornost snose vodeći lideri SNSD-a.

Lideri SNSD-a  srljaju u politički avanturizam   sa bombastičnim  izjavama o “tzv. slobodnoj i samostalnoj RS” kako bi se skrenula pažnja sa rezultata istrage  afere Bobar banke, robne kuće Boska, fabrike glinice u Zvorniku i drugih privrednih giganata uništenih za vrijeme dok je ova stranka imala vlast. Na sljedećem Kongresu SNSD-a Milorad Dodik treba da da odgovor zašto osuđeni kriminalac, inače njegov dobri drug i bjegunac, Mile Radišić izbjegava izdržavanje kazne i gdje je nestalo 10 miliona km iz Bobarbanke nakon odlazka u stečaj.

U isto vrijeme kada Mladen Bosić na sudu u Banja Luci iznosi dokaze o sumnjivim radnjama Milorada Dodika, a nezadovoljstvo prema SNSD-u kako unutar stranke tako i šire raste, čini se da se rukovodstvu kao najzgodnijom opcijom za skretanje pažnje očito učinila priča o otcjepljenju.

To je ista ona  politika prodaje  magle  kao što se tome  ne tako davno, pričalo o raspisivanju referendum.

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

komentara
  1. zdravko kaže:

    a ja ivi samo nesto pisete da napisete pa to mi svi znamo a vi izgleda jos niste svatili i neznate daje to drzava u drzavi istose pise mozdabi bolje finkcionisala bih bez te rs a josce vise dodik da pokrade ne samo on ionaj u bolnici skrbic je sve pokro i cekaju pomoc koce pozajmiti da ito pokupe i tako dalje a kog zaduzuju samo bosnu i na osnovu nje dobijaju kredite ma znas staje bolje je ida ode ta genocidna rs i dase to jednom podjeli kakoje to i alija sanjima potpiso i naslijednik sprovodi samo doklen tije pitanje vremena

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s