SD BiH: Još jedna Dodikova licemjerna izjava o Srebrenici

Posted: 25. Marta 2015. in Intervjui

sdbih

Predsjednik manjeg B-H entiteta Milorad Dodik  nema pravo da daje moralne pridike o zločinu u Srebrenici jer nikada nije priznao genocid, koji je počinjen nad Bosnjacima  od strane tadašnje vojske RS-a , paravojnih jedinica i vojske Republike Srbije.

Pored presuda Haškog tribunala, postoji više presuda sudova drugih država za djela genocida.

Podsjećamo još jednom da je presudom Haškog tribunala, zločin u Srebrenici  jasno okarakteriziran kao genocid za čija nedjela su do sada osuđeni Radislav Krstić, Ljubiša Beara , Vujadin Popović  te Drago Nikolić. Sud u BiH je takode  osudio devetero  ljudi za genocid u Srebrenici i to;  Milenka  Trifunović , Branu Džinića, Aleksandara Radovanovića, Branislava Medana, Petra Mitrovića, Milorada Trbića, Radomira Vukovića  te Zorana Tomića.

Nikolu Jorgića , Vrhovni sud Düsseldorfa je za zločin genocida u masakru u Doboju u presudi 1997 osudio na četverostruku doživotnu zatvorsku kaznu. Evropski sud  za ljudska prava odbio je 2007 njegovu žalbu na presudu.

Izjava Dodika  za današnju “Politiku” “da Srebrenica traži novi pristup i ispitivanje realnosti, koju bi svi prihvatili” je neozbiljna i još jedan dokaz licemjerstva. On dalje pokušava da negira ovaj zločin genaralizujući cjelokupan srpski narod,  u kome tvrdi da “Srbi nikada u prošlosti nisu pravili nedjela. Naprotiv, ponašali su se viteški, a ne kukavički, kako su se ponijeli u Srebrenici”.

Dodik je izgubio svaki moralni i etički kredibilitet za bilo kakvu polemiku o  karakteru rata u BiH i počinjene zločine jer kao dobar đak Dobrice Ćosić nastavlja svoje suludo negiranje genocida u BiH.

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

komentara
  1. zdravko kaže:

    stace bedurine kad moze kraj ti smotani bosnjacki lovatora bakir sebi natrpo u dzepove preko mudzahedina sad suti kadih prozivaju vehabije jer su branili bosnu zanjega i radoncica pa tako sute i dodiku i onje svatio da moze da ponizava posteni narod i zrtve isto ionaj mu suti covic koji je sebi ugrabijo briga injega za sirotinjom u posavini akoje jos neki osto doli stari covjek zalosno zaomije zrtava

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s