Divljanje četnika u Višegradu

Posted: 14. Marta 2015. in Intervjui

sdbih

Izražavamo svoj najoštriji protest državnim vlastima zbog njihovog blagonaklonog odnosa i nesprečavanja   vašerskog orgijanja, primitivizma i postrojavanje četnika u Višegradu, gradu u kome je izvršen genocid i etničko čiščenje nad nesrpskim življem u zadnjem ratu.  Veličanje  fašitičkog kvislinga i krvnika Draže Mihajlovića te slanje poruke da su četnici “srpska vojska koja je spremna vratiti srpske teritorije” predstavljanju oličenje povampirenog i bolesnog mentalnog uma kako bi se unio strah medu povratnike i spriječio njihov povratak.

Nacional-fašizam se još jednom manifestao u svom najgorem obliku pod pokroviteljstvom lokalnih, entitetski i državnih vlasti šaljući poruke  mržnje i  netolerancije! Mirno posmatranje, ćutanje i odobravanje četničkog okupljanja je takođe zločin! Koliko treba da još ratova i žrtava da se desi da bi današnji građani Višegrada osudili poruke zlotvora i spriječili nova krvoprolića?

Zelimo jasno da poručimo da nikakvi maskenbali neće spriječiti protjerane da se vrate na svoja ognjišta . Tražimo da se spomenik Draže Mihajlovića izmjesti sa teritorije BiH jer mu ovdje nije mjesto!   Pozivamo nadležne organe , krivične organe gonjenja, te  predstavnike međunarodne zajednice da rade svoj posao  kako bi se onemogućila fašistička divljanja po zemlji ali i preventivno spriječili  sukobi .

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    VI OPET SAMO BLA BLA NEMOZETE NISTA KAD VAM ONI VLADAJU SA IZDAJICAMA DASU HRVATI USTASE ONDABI VISE SKOCILI ILI KAO NA ONE VEHABIJE KOJE SU BRANILE BOSNU A VISE NISTI NI OGLASILI SUTITE A SA KAO NESTO PISETE NEMATE VI NISTA OD VOSTVA KA NI SLOVO D OD RZAVE TO VODE SRBI VOZDRA

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s