Stranka dijaspore BiH: ČESTITKA POVODOM DANA NEOVISNOSTI/NEZAVISN​OSTI

Posted: 28. Februara 2015. in Intervjui

sdbih

Poštovani građani Bosne i Hercegovine!

Dozvolite nam da vam u ime članova i simpatizera Stranke dijaspore Bosne  i Hercegovine čestitamo naš zajednički praznik – 1. mart, Dan nezavisnosti, jedan od naznačajnih praznika u historiji Bosne i Hercegovine!

Na ovaj dan se sjećamo svih onih koji su utemeljili živote u ono što danas imamo. U knjigama koje govore o historiji Bosne, od Kulina Bana pa do dobrih dana, turske i austro-ugarske okupacije, stare i nove Jugoslavije, poslednjeg rata protiv agresora, vidljivo je da naša domovina nikad nije bila mirna i da je plaćala veliki danak i ljudskim životima kao zalog onoga što danas imamo od Une do Drine, od Save do mora.

Danas se BiH i dalje suočava  sa istim i sličnim  prijetnjama po opstanak, kao i onima iz 1992. Pred nama su ključne godine demokratske borbe protiv diskriminacije i korupcije te nastojanja da se očuvaju fundamentalna građanska i politička prava građana BiH.

Cilj Stranke dijaspore je da pomogne pro-evropskim snagama u BiH gdje će BiH naći svoje mjesto, koje joj i pripada u velikoj evropskoj familiji. Dezintegracione snage teže širenju ruskog uticaja na Balkanu,  stvaranja stanja ukrajinizacije i pokušavaju da ometu ustavne reforme kako ne bi došlo do uspostavljanja suradnje i povjerenja među ljudima, kako bi spriječile ekonomske reforme. Krajnji cilj ovih snaga je destabilizacija BiH i njenja podjela.

 Stranka dijaspore će nastaviti svoju političku borbu koja će jačati pravnu državu, voditi je ka ekonomskom progresu i razvoju te jačati ljudska prava po principima solidarnosti, jednakosti i ravnopravnosti.

To treba da nam bude putokaz u borbi za one vrijednosti koje krase bosanskog čovjeka i društvo!

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    hahaha stranka dijaspore samo pise kako zamislja i samo puna usta te Evrope koja je to i uradila a iona sama nemoze nista jer isanjom vladaju oni iz sjene iza zavjesa kaces jednom svatiti stranko dijaspore dasu to samo prazne price vase trebate udariti to u briselu sakom os sto i tako njima pricati kao sto pisete ovdje i reci koju familiju i ciju familiju idali postoji ta familija o kojoj vi mastate i sanjarite

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s