SD BiH o Vulinovoj izjavi

Posted: 21. Februara 2015. in Intervjui

sdbih

Izjava ministra za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Republike Srbije Aleksandra Vulina u kojoj se kaže da “Vlada Republike Srbije podržava provođenje Dejtonskog sporazuma, apsolutno priznaje cjelovitost i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, ali će Republika Srpska (RS) uvijek imati posebno mjesto i u politici i srcu Srbije”  je dvosmislenog karaktera i prepoznatljiva iz perioda specijalnog rata Miloševićevog režima  prema BiH, gdje se politika  susjedne zemlje želi domaćoj i svjetskoj javnosti prikazati kao miroljubiva.  Isto tako  kao što je nekad Milošević ubjeđivao svjetsku javnost da Republika Srbija nije napala Bosnu i Hercegovinu tako i Vulin pokušava da nas uvjeri  kako susjedna zemlja poštuje državni suverenitet BiH.

Činjenica je da potpisivanje  Sporazuma o elektronskoj razmjeni podataka u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja između predstavnika manjeg BiH entiteta i Srbije, predstavlja grubo miješanje u unutrašnje stvari jedne zemlje jer se ovakvi ugovori trebaju praviti na državnom nivou. Dok Dodik svojom politikom prenosi državne nadležnosti na entitetski nivo dotle predstavnici Republike Srbije “integriraju”  te nadležnosti u svoj sistem pod opaskom ” da će korisnici iz RS-a i Srbije imati bolju evidenciju i brže će ostvarivati svoja prava”.   Republika Srbija i dalje  direktno podržava Dodikovu politiku razvlaščivanja i  podrivanja suvereniteta Bosne i Hercegovine jer  kako kažu” briga prema RS-u  će uvijek biti jedan od prioriteta Vlade Srbije”.

Zbog ovakve dvosmislene politike susjedne zemlje,  Bosna i Hercegovina treba tražiti obnavljanje tužbe protiv Republike Srbije za genocid i agresiju, posebno nakon najnovijih  presuda Haškog tribunala u kojima se jasno potvrđuje njeno učešće.  Republika Srbija pod plaštom zaštitnika Deytona nastavlja svoju podrivačku ulogu gdje je samo “vučju kožu zamjenila jagnjećom!”

Borba za istinom o genocidu i etničkom čišćenju počinjenom na teritoriji manjeg bosansko-hercegovačkog entiteta je najbolji garant da se istorija neće  ponavljati!

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    TREBA DA IVI SAMO PISETE I PRICATE A NIKAKO DA KAZETE ONIMA KOJI MOGU DA NESTO NAPRAVE I POKRENU DAJTE SAMO PO SAJTOVIMA SE PRAVITE PAMETNI A DALJE NIGDJE IDITE BAKIRU RADONCICU I RECITE STA SUTIS PISI TUZBU RECI SRBIJI ASE NEMJESA PRIJETI RADI NESTO NEKRADI KO I DODIK TAKO NESTO A NE SAMO BLABLAA

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s