Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike: SNAŽNO OSUĐUJEMO SVAKU AKTIVNOST KOJA PROMOVIRA EKSTREMIZAM I TERORIZAM BILO KOJE VRSTE !

Posted: 11. Februara 2015. in Intervjui

icnab

Februar 8th, 2015

 Izjava o 6 pojedinaca bosanskog porijekla optuženih za terorističku aktivnost

Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike je organizacija koja se sastoji od bošnjačkih džemata širom Sjeverne Amerike. U ovim džematima se podučavaju autentične islamske vrijednosti sadržane u privrženosti Islamu i poštovanju državnih zakona. Bošnjaci žive na prostorima Sjeverne Amerike preko jednog stoljeća kao miroljubivi građani koji poštuju državne zakone. Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike i njeno rukovodstvo su oduvijek promovirali prepoznatljivo i karakteristično učenje mira i tolerancije. Bosanski Muslimani su stoljećima živjeli u multi-religijskom, multi-etničkom i multi-kulturnom društvu, i ovo su upravo vrline koje mi ponosno promoviramo.

Mi smo šokirani viješću da je nekoliko pojedinaca bosanskog porijelka koji trenutno žive u Sjedinjenim Američkim Državama uhapšeno pod optužbom za njihovo potpomaganje terorističkim aktivnostima. U ime Bošnjaka Sjeverne Amerike, mi snažno osuđujemo svaku aktivnost koja promovira ekstremizam i terorizam bilo koje vrste.

Svi naši džemati su ujedinjeni u osudi terorističkih aktivnosti i terorizma uopšte. Mi imamo povjerenje u pravni sistem Sjedinjenih Američkih Država i da će svi počinioci bilo kojeg nezakonitog djelovanja biti dovedeni pred lice pravde. Muslimani iz svih krajeva svijeta doživljavaju Islam kao vjeru koja podučava lijepom karakteru i pobožnosti, a ne vjeru koja poziva na mržnju bilo koje vrste ili nepravde prema drugom ljudskom biću.

Sa poštovanjem,

Sabahudin ef. Ćeman, glavni imam

ceman

 

 

Islamic zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike – ICNAB Islamic Community of North American Bosniaks – ICNAB, 13246 N.23rd Ave, Phoenix, AZ, 85029 Mailing address: ICNAB P.O. BOX 9189 Wyoming, MI 49509; Tel. 602-761-9881 Fax: 602-761-9884 http://www.icnab.com

komentara
  1. miralem kaže:

    HAJDE DATE CUJEMO SAD SMIJESLI SE OGLASITI I OPTUZITI UBISTVO 3 JE MUSLIMANA I RECI DAJE TAJ UBICA TERORISTA NECES SIGURNO NIKADA JER ITI SMIJES SAMO NA SVOJE USTVARI TEBE NIKO NISTA I NEPITA AKO ONI REKNU DAJE PSIHICKI POREMECEN ITICES SAMSE ULIZUJES ALI NEMOZETE ALLAHU NISTA SLAGATI NITI NI KAVAZOVIC NI CERIC KAO NI DRUGI POLAGACES RACUINE ZA SVE I SVAKU RIJEC KOJU IZJAVIS KAO I OVU O KOJOJ UOPSTE NEZNAS ISTINIU NITISI VIDIO SAMO ODNJIHA CUO A TE FORE OSTAVI IMI ISTO OSUDJUJEMO SVAKI NORMALAV MUSLIMAN TO ZNA A DA NEKAZEM ZA VJERNIKE SVAKICE OSUITI ZLOCIN I UBISTVO I NASILJE DANAS ALLAH SACUVA IZDAJNIKA I NOVOTARA AMIN YA RABBI

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s