Mirsadu Kebi, za brojne autogolove zabijene nama, državi i – samome sebi

Posted: 7. Februara 2015. in Intervjui
KOME SI SE SVE PRODAO ?
   Mirsade Kebo!
 
   Do posljednjih nekoliko sedmica bio si, kako za mene, tako i za širu javnost, potpuni anonimus i nevažna politička, posebno ljudska pojava i figura. Ne bih se ni danas s tobom kao takvim – nikakvim i svakakvim (samo ne dobrim, pozitivnim…) bavio da se ti, mora se to priznati, na jedan prizeman način, ne baviš, u krajnjoj liniji, sa našom državom, našim narodom te redefiniranjem karaktera rata u BiH. Ni jednog sekunda mi ne pada na pamet da branim ni nekakvog Šefika Džaferovića ni stranku iz koje on potječe, ali osjećam se pozvanim i prozvanim da zbog svog tog smeća kojeg u vidu tzv. dokaznog materijala protiv aktualnog predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH teatralno, klovnovski, vazalski i, uz osjećaj gađenja za svakog normalnog čovjeka, predaješ Tužilaštvu BiH, da reagiram javno.
 
  kebo Milion pitanja bi ti se sada moglo postaviti pa da opet bude i premalo i previše, istovremeno. Evo samo nekih: Zašto sada? Gdje si do sada bio? Zašto baš ti? Za koga radiš? Treba li da te podsjetim da oni za koje radiš negiraju genocid u Srebrenici, naprimjer?! Da, genocid nad narodom čijim pripadnikom se i sam smatraš! Ama koji je to tvoj cilj da si se pretvorio u jadnika, izroda ljudskog roda, kako bi ga (cilj) dosegao? Zar se čovjek uopće može prodati, Mirsade Kebo?! Ja i dalje tvrdim da čovjek u pravom smislu riječi ne može, ali mogu zato takvi poput tebe za koje je pojam čovjeka, upravo u suštinskom smislu, bio i ostao misaona imenica. Taj si, znači! Ali, razmišljaš li, Mirsade Kebo, nakon što si nabacio loptu i zločincu Karadžiću, budući da je dotični rekao da će ono što si poslao i Haškom tribunalu on koristiti u svrhu svoje daljnje odbrane, da si posolio žive rane i majkama Srebrenice, i preživjelim žrtvama iz Prijedora i njegove okolice te mnogih drugih bh. stratišta? Tebe će se, zapravo, stidjeti tvoja djeca te djeca i unučad tvoje djece…
 
   Ponavljam, nisam ničiji advokat, najmanje Šefika Džaferovića, ali ono što ti radiš nakon što si propao na izborima za člana Predsjedništva, treba da rade pravosudni organi i odgovarajuće sigurnosne agencije u BiH. To što ti radiš, ma ko da stoji iza tebe ( a stoji i trlja ruke), nije ni politika, ni pravda (iza koje se nevješto kriješ).., već jedna sramna i prljava rabota čovjeka koji se ne može pomiriti sa disproporcijom između vlastitih apetita i realnog života pa je pristao i na ulogu klasičnog izdajnika svoga naroda i svoje države. Stani jednom pred ogledalo i podsjeti samoga sebe i na opomene koje ti je Svevišnji već slao…..Valja i dalje živjeti a hodati uspravno, ali i mrijeti, Mirsade Kebo!
 
Bedrudin GUŠIĆ
SAM_3102
 
  
komentara
  1. miralem kaže:

    SUBHANALLAH KOJE MI IZDAJNIKE IMAMO PA TOJE TOKMAK DAJE GORI I OD RADONJCICA BOZE SACUVAJ I ZAKLON

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s