SD BiH: Pozdravljamo posjetu pape Franje BiH

Posted: 2. Februara 2015. in Intervjui

sdbih

Stranka dijaspore Bosne i Hercegovine pozdravlja odluku  Pape Franje da u subotu, 6. juna 2015  posjeti glavni grad Bosne i Hercegovine.

Svojim univerzalnim i humanističkim odnosom prema čovječanstvu te  skrečući  pažnju na nepravdu, patnju, siromaštvo, eksplataciju radnika i žrtve tortura i nasilja, Papa Franjo je  pobrao simpatije dobronamjernih građana širom svijeta kojima je stalo do mira, pravde i međusobnog uvažavanja, te siromašnih i ugnjetavanih.

Izbor posjete Bosni i Hercegovini kao destinacije nije slučajan jer Papa Franjo, poznavajući višestoljetnu povijest BiH, davanjem pažnje našoj zemlji ističe i ulogu bosansko-hercegovačkog bitisanja kao preteče razvoja  univerzalnih ljudskih vrijednosti, raznolikosti, različitosti i medusobnog uvažavanja.  

Poruka koju nam šalje    pokazuje da naša država ima velikog prijatelja u ovom čovjeku. Svojom najavom dolazka u BiH papa Franjo, bez sumnje, želi da dati podstrek zajedništvu i očuvanju univerzalnih vrijednosti specifičnih za hiljadugodišnje bosansko-hercegovačko biće.

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s