Moj stav: EVO ZAŠTO NISAM CHARLIE

Posted: 10. Januara 2015. in Intervjui
Svijece za Charlie Hebdo
 Ne slažem ni sa zloupotrebom slobode govora vrijeđanjem Božjeg Poslanika preko kojeg je Bog Dragi spustio Svoju Knjigu, Riječ, Objavu.Ne slažem se sa brutalnim ubojstvom karikaturista, humorista i satiričara. Niko nema pravo oduzeti ljudski život, osim Onaj Ko ga je dao.Iz ma kojih raazloga da je počinjen taj svirepi zločin u Parizu, taj zločinački akt nema vaze sa Islamom, osim što je Islamu napravio medvjeđu uslugu, baš u interesu onih snaga koje nastoje zbrisati muslimane sa lica zemlje.Ubojice ne mogu biti tumači Božje Objave.

Drugima ne činiti ono što ne bi poželjeli da drugi učine nama!
Ne praviti smutnju po zemlji, ne lagati, ne krasti, ne ubijati, ne otimati…, ljubiti bližnjega svoga – Božje su odredbe!

Nažalost, Riječ Božju najmanje slušaju i slijede baš oni koji se najjviše zaklinju u Boga.

Najsvježiji primjer je pokolj oko dvije hiljade (2.000!) nedužnih žena i djece u Nigeriji od strane Boko Haram-a, koji sebi uzima za pravo jedinih tumača Islama, a sude ognjem i mačem. Pokolj u Nigeriji ostao je u sjeni masakra u Parizu, da li zbog toga što u ovom muslimani ubijaju muslimane?

Niko u svijetu ne izviknu kako se poistovjećuje sa žrtvama Boko Harama. Bošnjaci su vijest o tom zločinu primili šutke, iako su i sami žrtve naijtežih zločina i genocida i kao takvi najosjetljiviji na zločin i nepravdu!

Premda nema prisile u vjeri, pripadnici zloglasnog pokreta Boko Haram otimaju stotine srednjoškolki, ubijaju nenaoružane i nevine ljude koje smatraju slabijim ili nikakvim vjernicima do sebe, mada o tome može suditi samo Bog „Svoju čistu vjeru“ oni ugone kalašnjikovima i rastavljaju Božja stvorenja sa njihovim životima, ponašajući se kao Vrhovni Sudija, sve u ime Boga!

U Bosni je pobijeno na desetine hiljada nevinih ljudi u ime „Srpskoga Boga“ i sa blagoslovom popova koji i danas na krsnim slavama blagosiljaju krvave, fašističke i genocidne temelje RS. To je ruganje Bogu i Božjim – nevinim stvorenjima, to je pljuvanje po vjeri. To je izrugivanje civilizaciji.

Jedan od mnogih sukrivaca za tragediju bosanskih muslimana bio je i francuski predsjednik Miteran.

Ne znam jesu li tada karikaturisti Charlija izigravali Miloševića i četnike, a i Miteranovu četničku politiku. Ako jesu, kapa dole, ali sigurno je kako nisu digli svjetsku javnost na noge da bi spriječila genocid.

Svijet se uglavnom solidarizirao sa onima koji su počinili genocid – pa su nagrađeni državom, u čemu ogromne zasluge imaju i domaći veleizdajnici, sve Veeeliki Muslimani, a ustvari munafik do munafika – koji su izigrali i vjeru i Boga, vjernike, državu, građane. Muslimanski katili u Bosni, Europi i svijetu zadovoljno trljaju ruke nakon pariskog masakra u Charliju. Nije prvi put da im “džihadisti” prave medvjeđu uslugu.

Bilo je dosta belaja u svijetu zbog karikatura Božjeg Poslanika Muhammeda a.s., a fetva kojom je osuđen na smrt koju je izdao iranski ajatolah za Rushdija – zbog njegovih “Satanskih stihova” – kako je on nazvao Božje ajete. Smrtna presuda koju je Ruždiju izrekao jedan visoki sveštenik – također je kvartanje u Božje poslove. Smrtna presuda i danas važi, (Neki novi, kako mediji pišu – “umjereni” iranski ajatolah izjavljuje danas – u ime Boga – kako osuđuje zločin u Parizu.)

Te karikature prvobitno objavljene u jednom danskom magazinu, nemaju blage veze sa Muhammedom a.s.

Nije ni satira niti humor karikatura koja prikazuje Muhammeda a.s. sa opasanim bombama oko turbana, kako ga je predstavio jedan danski magazin, a slijedio Charlie, kao jedan od rijetkih izuzetaka u svijetu. Time je navukao bijes „tumača islama baš onih koji su opasani bombama“, koji također nemaju dodirnih tačaka sa istinskim Islamom, odnosno Muhammedom a.s. koji je Božje poruke širio svijetom.

Karikaturom treba ismijavati sve koji u ime vjere – opasani bombama, naoružani topovima i dronovima, avijacijom, podmornicima, razaračima, sa visokih položaja vlasti i moći, ubijaju nedužne civile, a ne ismijavati i Muhammeda a.s.. Topovi, bombe, ratovi, zlodjela…, nisu Božje djelo – nego djelo šejtana.

To što nismo svi Charliji, izgleda nije po volji SIPI, pa će motriti na svaku riječ izgovorenu na internetu (sic!). Biva, sankcioniraće govor mržnje, a te mjere najavila je baš nakon pokolja u Charliju.

Neka se SIPA bavi kontrolom slobode govora na internetu, niko joj ne brani, ali ionako su joj resursi hem slabi, hem i ne služe pravoj svrsi. Kad se već ne bavi svojim direktorom koji je prekršio Božju naredbu – “Ne ubij”, ako je vjerovati slovu sudske tužbe protiv njega koja se kiseli u nekoj ladici – onda neka se bavi nama koje su takvi ubijali, sakatili, progonili…. Jer i nama je svejedno što je baš takav tip – direktor SIPE.

Bolje bi bilo da se SIPA bavi notornim ratnim zločincima, ubojicama, kriminalcima u vrhu vlasti – koji slobodno šeću Prijedorom i drugiom bosanskim gradovima. Bolje bi joj bilo da se bavi četničkim hordama koje se postrojavaju na mjestima zločina, koje prijete novim pokoljima u ime “Srpskog Boga,” umjesto što se kani baviti njihovim žrtvama i protivnicima blasfemije.

Ali, SIPA se želi baviti s nama, sankcionirati pravo na slobodu riječi, a ne želi se baviti političarima koji krše i onu Božju naredbu koja kaže „Ne laži“ – pa nas svaki dan zasipaju lažnim obećanjima i potkradaju već dvadest i više godina, griješeći se o još jednu Božju naredbu – „Ne kradi!“, a sve kuneći se u Boga! Što bi takvi smetali SIPI, kada takvi ne smetaju ni građanima, a ne smeta im ni takva SIPA niti njen direktor.

U ime slobode govora za Charlija, SIPA će progoniti one koji imaju suprotno, verbalno iskazano mišljenje od Charlija – pod optužbom da zloupotrebljavaju slobodu govora!

Kontrolirajući govor na internetu, SIPA se ustvari bori protiv slobode govora.

Nisam čuo da je ikoga od silnih komentatora zaboljela glava, mada vrijeđaju i Boga, mada negiraju genocid, i mada veličaju ratni zločin po dejtonskim medijima, pogotovo na internetu.

Lično sam predao MUP-u u Mrkonjić-Gradu poduži spisak “komentara” kojim me kao “baliju i Turčina” javno časte oni koji se kunu u “Srpskoga Boga”, od kojih sam jedva glavu spasio. I, pojeo vuk magarca! Niko ni repom nije mrdnuo, pa su ataci i na me na moju imovinu nastavljeni, čak i sudskim blagoslovom. Eto i zbog te nepravde nisam Charlie!

Niko ne brani satiričarima i karikaturistima ismijavati Holanda, papu Franju, Obamu, Busha, Merkelovu – pa onda sve Izetbegoviće i sve njihove poltrone i glasače, pa Salkiće, Tihiće, Putine, Ceriće, Dodike…, jer oni imaju malo ili nemaju ni malo veze s Bogom iako se kunu u Njega. Oni nisu Bogovi, nego Božja stvorenja. Ali – nije uputno omalovažavanje ni Boga Dragoga ni Božjih Poslanika, pogotovo Muhammeda a.s. – niti riječima, a ni crtežom, satirom, a ni i djelom!

Neka se SIPA malo pozabavi uzrocima, a ne o posljedicama!

To ne bi bilo loše ni Bushu, ni Holandu, ni Merkelovoj, a ni Kavazoviću kao i svim Charlijima!

Podsjetimo se! George Bush je SLAGAO kako Irak posjeduje oružje za masovno uništavanje. Ogriješio se o jednu od temeljnih Božjih naredaba.

Na toj laži – koja zrcali nevjernika – Bush je okupirao Irak, sve u ime Boga i „američkog načina života“.

Bush je unesrećio, ponizio i uvrijedio hiljade i hiljade nevinih, pobio najmanje stotinu hiljada nedužnih Iračana, objesio Saddama Husseina baš na Bajram. Bush i njegov rat protiv muslimana kriv je za smrt američkih vojnika, novinara, građana.

Saddam je pomorio Kurde oružjem koje su mu tutnuli u ruke baš Amerikanci, a klanjao se Allahu!!! S tim i takvim Saddamom su se morali obračunati Iračani, a ne Amerikanci. Saddam nije udario ni na Ameriku, ni na kršćanstvo, nego na islam jer ga je zloupotrijebio kao diktator i ubojica muslimana.

Saddam je svojom diktaturom, masovnim ubijanjem Kurda (što također nama dodirnih tačaka s vjerom u Boga) ipak držao Iračane na okupu, sprečavajući veći haos. On je ubio nekoliko hiljada Kurda, pa je zaslužio vješala. Ali, šta ćemo sa ubojicama koje je u Irak poslao Bush, šta ćemo sa Bushom samim!

Amerikanci su – zloupotrebljavajući ime Boga i vjeru – kreirali haos.

Umjesto mirnog Iraka, ostavili su iza sebe zemlju u neredu, bratoubilačkom ratu, mnoge ucvijeljene porodice, među kojima i mnogobrojne „džidaiste“ – osvetnike. Na tom fonu su kreirali Islamsku državu koja prisilom ugoni u din – onaj kojeg oni smatraju pravim, a ne onaj ispisan u Božjoj Knjizi. Sada Amerikanci i saveznici mlate one koje su sami kreirali!

Neće im biti lahko jer „islamisti“ su čak marginizirali i po zlu čuvenu Al Kaidu, nekada američkog saveznika koja je Bushu također poslužila kao izgovor za – na koncu konca, ne samo uništenje Iraka i ubijanje Iračana, nego i za kreiranje „islamske države“, kao posljedice njegove napake politike. Al Kaida nije postojala u Iraku dok je Bush nije uvezao.

U tom svjetlu treba posmatrati i masakr u Parizu, ne tražeći dozvolu ni od SIPE, ni od Izetbegovića, ni od Kavazovića, kao i svih Bošnjaka koji se jednostrano poistovjećuju sa Charlijem i ne žele istinom kazati bobu – bob!

Ti i takvi „islamisti“ koje je proizvela i Bushova politika – izazvali su masakr nad Charlijem. Krstaški ratovi protiv muslimana dobijaju novi zamah.

Normalan čovjek, a da ne govorim – pravi vjernik – ne može odobriti ni jedan zločin, ali isto tako ne odobrava ni skrnavljenje vjere ruganjem Božjem Poslaniku – Božjem Vjerovjesniku. Muhammed Pejgamber nije Bog, ali jeste Božji miljenik i vjerovjesnik, kojemu bombe ne priliče, kao ni bilo kojem Božjem stvorenju. Bombe su šejtanski posao!

Budući da smo se mi Bošnjaci dokazali kako osobe od dvije i više pameti, kao horozovi na krovu, kao oni koji viču „merhaba čaršijo na sve četir strane,“ kao narod bez svijesti i nama – mi se dokazujemo kao skupina koja propagira „europski Islam“ po kojem se je normalno naroljati kao svinja baš an Bajram, i narugati Bogu i Njegovu Poslaniku – što se dokazuje parolom kako smo svi Charliji, Izebegovići, Salikići, Komšići…

Mi veličamo svoje katile, solidariziramo sa svakim – osim sa sobom. Slijedimo svakoga, pa i najveće dušmane, osim da slijedimo Boga Dragoga. Nikada se nije kasno vratiti na pravi put, ali treba htjeti.

Ne bojimo se Boga, ali se bojimo Amerike i Busha, Francuza, Zapada. Uzdamo se u njih da će naš svrab počešati; ne protivimo se fašističkoj RS, niti tražimo našu Republiku BiH.

Nisam čuo da neko nosi plakat sa napisom „Svi smo mi Srebreničani“ – ili – „Svi smo mi Fata Orlović“, „Svi smo mi Tomašica,“ „Svi smo mi Palestinci, ili Mi smo nevini građani Gaze.“ Nikad čuo za parolu – „Svi smo mi Republika Bosna i Hercegovina.“

Umjesto toga, mi uporno decenijama glasamo za utemljitelje i čuvare najvećeg monstruma, današnjeg svijeta – Genocidne Tvorevine. Dopuštamo da nas lažu i obmanjuju vođe koje se Bogom kunu, a vode nas u helač, moralni sunovat, bijedu i nestanak.

Stoga je moguće da baš takva SIPA pod parolom „slobode govora“ prati verbalne istupe na internetu, ali da ne dira svoga direktora koji se ogriješio o Božju zapovijed „Ne ubij!“

SIPA ne progoni četničke horde koje prijete novim Srebrenicama, nego se pravi slijepa i gluha na taj prijeteći govor mržnje; SIPA čuva i štiti bogohulne političare i ilegalni zločinački sistem koji je proizvod genocidnog zlodjela koje bi nam se moglo ponoviti. Kada i nekog privede pravdi, još ga brže pusti. Hvata vehabije, ali četnike ne dira.

Sve što je u svijetu dobro, slabo se odrazi u Bosni. Svako zlo – pa i ono u Parizu, obija se Bosni o glavu. Džaba nam je što smo haman svi Charliji.

U RS kao leglu najvećeg terorizma, Bošnjake, nad kojima su izvršili najgore zločine i genocid, pokušavaju opanjkati Zapadu kao „džihadiste“ i opravdati taj zločin, cementirati Genocidinu Tvorevinu. Bošnjake se nastoji iskorijeniti, uništavanjem države RBiH, za što Bošnjaci sami snose najveću odgovornost.

Uzvikivanje parole kako smo svi mi (Bošnjaci) Chariliji, Bošnjacima neće biti od pomoći ni na svjetskom ni na domaćem terenu.

Na Zapadu koji se dodatno i ubrzano radikalizira – poprijeko ih gledaju i smunjičavo mjerkaju. Briga ih za gaženjem ljudskih prava – jer na njih, pogotovo muslimani Bosne i nemaju pravo kao ostali svijet.

Dodik, i sam “Charlie” kojeg je Zapad i instalirao, a Crkva nagradila, odmah je najavio pooštrenje sigurnosnih mjera – s ciljem borbe protiv domaćih „džihadista“ koje on i njemu sličnii proizvodi iz dana u dan u svojoj bolesnoj neznabožačkoj mašti a i ne i u stvarnosti. Dodikov je cilj – po uzoru na Busha – od muslimana napraviti džihadiste koji se pašu bombama, kako bi sakrio zločin svojih sunarodnika – počinjen u ime Srpskog Boga – u kojeg uopće ne vjeruju!

Zločin je šejtanski posao, ma ko ga počinio i pod bilo kakvim izgovorom!

Ibrahim Halilović

komentara
 1. Hamdija Todorovac kaže:

  Dragi Ibrahime,
  Hvala ti na objektivnom pisanju veoma interesantnog clanka. Ja mislim da ce potrajati jos dugo vremena dok muslimani (uz to i islam) u nekim zapadnim zemljama budu bolje prihvaceni kao potpuno ravnopravni stanovnici umjesto da se odmah porede sa “karikaturama stanovnika” sa Bliskog Istoka. Pariski Charlie smatra da Boziji Poslanici nisu sam Dragi Bog licno i objavljuju svoje interpretacijie kako ih oni vide kroz svoju satiru. Ipak, trebali bi znati da neki subjekti nisu za ismijavanje. Umjesto prolivanja krvi ovih nekoliko terorista koji su vec poginuli, a isto i milioni muslimana u Francuskoj su mogli traziti neka druga rjesenja. Ovaj dogadjaj je sada dao vise argumenata onima koji uvijek nepravedno napadaju islam kao vjeru bez obzira koliko grijese.
  Netreba zaboraviti ni mogucnost da je grupa napadaca “zavedena” da bi se islam degradirao iako se zna da je nasa vjera vrsta teologije koja promovira mir medju ljudima. Lokalne interpretacije su ponekad pogresne. Sto se tice situacije u Bosni i posljedicama rata situacija postaje sve gora i gora. Prava sramota, ali koga boli …. glava?
  Mnogo naroda gladuje, neki zive u strahu, neki samo sute dok vrijeme prolazi da bi jednog dana vidjeli sta nam je buducnost donijela ……? Kada ce “velika imena” progovoriti da se opet spasi Bosna i Hercegovina? Dogadjaji iz Pariza nisu nigdje pozeljni, ali ipak oni se dese…..

  Selam,

  Hamdija Todorovac

 2. senada kaže:

  Charlie Hebdo is known for the Muhammad cartoons ! But Charlie Hebdo was a newspaper that denounced satirically cough extreme ! the coruption of politics, the dictatorship of the banks , globalization, consumerism , fascism , Islamophobia , anti-Semitism , homophobia and religious fanaticism …
  People only remember muhammad cartoons ! but Charlie Hebdo was a committed newspaper! A leftist newspaper! He addressed all the issues of our society and this without any taboo! Charlie Hebdo, took all the risks ! It was a bulwark against narrowness, and against the self- sensureship mediate some complacent. Wanting to tackle Charlie Hebdo is attacking a symbol ! In France we have a political party of the extreme right ( FN ) that does a lot more harm to Muslims than mere caricatures ! Well Charlie Hebdo was the black beast of the FN. Charlie Hebdo has always defended minorities (and Muslims) ! However, the terrorist retained only the cartoons ! Charlie Hebdo was not Islamophobic , on the contrary , though he denounced Islamic extremism . Sectarianism , Islamic derivatives, the terrorist drifts !
  The commission of terrorist attacks in the name of allah ! We French , we know what we lost with Charlie , with cartoonist and journalist, who were not afraid to take risks ! 🙂

  Peace! 🙂

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s