U povodu brutalnog združenog policijskog pretresa prostorija portala Klix.ba

Posted: 29. Decembra 2014. in Intervjui
gusenje II
MEĐUENTITETSKI SLOŽNO KADA TREBA GUŠITI SLOBODU MEDIJA
Prvo, pridružujem se mnogobrojnim, ne samo iz BiH, koji su istoga dana osudili  grubi upad združenih snaga policije Rs-a i Kantona Sarajevo u prostorije portala klix.ba, onesposobivši im pri tom 19 računara i oduzevši mobilne telefone uredniku i direktoru istog. Ali, više od materijalne štete koju su pričinili Milini, Željkini i policajci njihovih sarajevskih partnera boli još jedan šamar koji je Bosna opalila samoj sebi i koji se čuo čak do New Yorka.
Šta sve nisu u stanju uraditi protagonisti režima u Banja Luci i Sarajevu da bi se pokušala zaobići još jedna istina, ovoga puta o slučaju “dva papka”, odnosno da bi se amnestirala ona voštana figura od Željke Cvijanović, a naročito i u konačnici njen boss Mile Dodik.
Ovdje je i laiku jasno da međuentitetska suradnja funkcionira samo u lopovluku, dok skoro dvije decenije ne funkcionira na suštinskim stvarima, kako za narode i građane cijele BiH, tako ni za samu BiH. Da, lopovluk je napadati novinare koji su objavili jedan inkriminirani snimak i po Zakonu nisu dužni otkrivati izvor. Lopovluk je i krajnje neprofesionalno od strane policije Rs-a i Kantona Sarajevo zaobilaziti pravu adresu ovog slučaja i ne provjeravati autentičnost inkriminiranog snimka.
Važno je u ovoj, nažalost ni prvoj ni posljednjoj neslavnoj bh. priči, koja kao da je prepisana negdje iz Staljinovih ili sjevernokorejskih udžbenika, prestrašiti novinare da ubuduće paze šta će da objavljuju.
Jasno je k'o bijeli dan kome je u Bosni stalo do istine a kome da se ona zaobilazi, krije. I zbog čega!
klixOsim pružanja podrške kolegama sa portala klix.ba, istovremeno izražavam divljenje na njihovoj objelodanjenoj spremnosti da će već sutra nastaviti sa radom na isti način kao i do sada. Bravo momci!
A staljinistički i sjevernokorejski sljedbenici treniranja strogoće iz Banja Luke i Sarajeva neka razmisle dokle će moći tako. Neka, zapravo, već sada uzmu rječnik stranih riječi u ruke i potraže u njemu značenje riječi – bumerang.
 
Bedrudin GUŠIĆ
vrbas-miso

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s