Bijeli hljeb

Posted: 23. Decembra 2014. in Intervjui

sdbih

Zahtjevi zastupnika iz prošlog saziva za primanje plaća u narednih godinu dana, odnosno primanje takozvanog “bijelog hljeba” je kulminacija moralnog  ponora  jedne parazitske vlasti koja izaziva gnušanje i prezir bosansko-hercegovačke javnosti . To nije samo  udar na budžet Federacije već i džep svih b-h građana.

Dok jedan dio građana poslije katastrofalnih poplava nema ni krova nad glavom , dok mnogi đaci sjede u trošnim klupama i smrzavaju se,  više od 50 bivših  parlamentaca zahtjevaju plaću godinu dana i to u iznosu koji je funkcioner imao u trenutku prestanka mandata. Dakle, pojedini i po nekoliko hiljada maraka.

Ovakva drskost je odraz nedostataka empatije i zdravog razuma bivših zastupnika u njihovom ličnom odnosu na tešku ekonomsku situaciju u kojoj se nalazi  armija nezaposlenih građana, otpuštenih radnika, osiromašenih i poniženih.

Zahtjevamo od Administrativne komisije Zastupničkog doma Federalnog parlamenta da javno  objave imena i prezimena svih zastupnika koji su tražili “bijeli hljeb” kao i onih stranaka iz čijih redova dolaze.  Te iste stranke su nakon protesta u februaru pljuštale sa  obećanjima o ukidanju privilegija političarima.

Simptomatično je da političke stranke u vlasti, čiji budžeti nisu zanemarljivi,  ne   preuzimaju nikakvu odgovornost i obavezu  u staranju  o bivšim parlamentacima, kao njihovi poslodavci,  već se čitav teret prebacuje na teret Federacije.

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s