Pregovori sa Dodikom

Posted: 27. Novembra 2014. in Intervjui

sdbih

Stranka dijaspore Bosne i Hercegovine poziva  predstavnike  Koalicije Domovine da ne idu na na konsultacije kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika čime mu daju legitimitet na kriminalne malverzacije kupovine poslanika prilikom   konstituirajuće sjednice Narodne skupštine RS.  

Nijedna od opozicionih stranaka u RS-u nije prihvatila poziv na konsultacije koje je zakazao predsjednik RS-a o mandataru za sastav nove Vlade RS, pa se zbog toga pitamo zašto predstavnici  Koalicije, čiji je član SD BiH, gube  nepotrebno svoj kredibilitet.  

Gotovo smo sigurni da se zahtjevi Koalicije Domovina neće uvažiti jer je Dodik u ranijim izjavama optužio Koaliciju “Domovina” da je “nasljednik političkih ciljeva Koalicije ‘Prvi mart’ i ona je za RS politički opasna grupacija”.  Dodik se takođe izjasnio  da Koalicija “Domovina” neće ostvariti cilj da u RS-u bude “jezičak na vagi”.

Pregovori sa Dodikom su licemjerni i neprimjerni jer se pregovara o foteljima a zanemaruje se činjenica da je Dodikova vlast u zadnjih 8 godina  učinila sve da onemogući povratak prognanih, negirala bosanski jezik i genocid u Srebrenici, od ratnih zločinaca napravila zaslužne građane i  oduzela pravo najmlađih kategorija na obrazovanje.

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s