SD BiH povodom Suljagićev​e izjave

Posted: 20. Novembra 2014. in Intervjui

sdbih

Euforična izjava Emira Suljagića koji je nakon  potpisivanja sporazuma o principima formiranja vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine i BiH izjavio da će i “Ostali”, odnosno nekonstitutivni narodi imati ista prava u institucijama ove države kao i konstitutivni narodi te da je ovo je veliki dan za sve Bosance i Hercegovce je neozbiljna i dio je marketinškog projekta DF-e kojim se ubiru stranački poeni kod bosansko-hercegovačke  javnosti .

Ulazak predstavnika DF-a  zarad vlasti, u  pakt sa nacionalnim  strankama, odgovornim za sistematsko uništavnje ekonomije i korupciju zadnjih  dvadeset godina  nas ne iznenađuje.  Stranka dijaspore BiH ukazuje na sistematsku zloupotrebu  Komšićeve politike građanske ideje , koja mu je dugi niz godina dala kredibilitet od strane obespravljenih i nezadovoljnih građana nadajući se da će ovaj lider ustrajati na social-liberalnim vrijednostima i principima jednakosti, ravnopravosti i solidarnosti.

Umjesto ovih vrijednosti Komšić nudi koketiranje sa nacionalnim strankama u istom duhu kao što je to i ranije radio njegov bivši šef Lagumdžija. Uspjeh lidera se, protivno svakom razumu, u BiH vrijednuje godinama provedenih u vlasti nasuprot rezultatima postignutim u oblasti ekonomskog razvoja i blagostanja.

Ulazak DF u sporazum sa nacionalnim strankama  se može staviti u  isti kontekst onog vremena kad je gospodin Suljagić kao koordinator Koalicije Prvi Mart se stavio na čelo prognanih i protjeranih pozivajući nas  da prijavimo prijeratna mjesta prebivališta a zatim nam okrenuo leđa trčeći u sigurno Sarajevo, u zagrljaj Komšiću.

Emir_Suljagic_Zeljko_Komsic

Ovakva nedosljednost u principima Suljagićeve i Komšićeve politike nas ne čini mirnim ,  već naprotiv budnim da pratimo poteze aktera u vlasti  čija politika neće voditi razgradnji države i nadamo se neće biti repriza Lagumdžijine politike u koketiranju sa nacionalnim strankama.

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

KRATKI KOMENTAR:

Raduje me da su i čelnici ove stranke prepoznali pravo Suljagićevo kalkulantsko lice. Upozoravam javno na tog političkog konvertita, sa tiranskim sklonostima, već više od godinu dana. Umjesto da se, nakon populističkog djelovanja u Koaliciji Prvi mart kandidirao za neku od funkcija u Rs-u, on se uhljebio kod Komšića kada ga je ta Stranka kandidirala za člana Predsjednistva BiH i nije, kao što je poznato, izabran. Sada, pa skoro da vodi glavnu riječ u DF-u. Prvi mart, u kojem je odigrao farsu, mu je evidentno bio samo odskočna daska. To dovoljno govori o karakteru čovjeka za kojeg sam, prije više od godinu dana na ovom istom mjestu napisao da mu ne vjerujem. Za razliku od mnogih, tada i kasnije….

Bedrudin GUŠIĆ

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s