Stranka dijaspore BiH: Ruski pokušaj destabiliz​acije BiH

Posted: 12. Novembra 2014. in Intervjui

sdbih

Rusko odbijanje pred Vijećem sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN) da pruži podršku produženju misiji mirovnih snaga Evropske unije (EU) u Bosni i Hercegovini, je pokušaj Rusije da destabilizuje mir i podrži politiku Milorada Dodika kojom se onemogućava integracije naše zemlje  u Evropsku uniju i NATO.

Ovakav potez  Moskve je veoma opasan i izaziva nove tenzije u regionu podržavajući separatističke težnje srpskih nacionalista koji priželjkuju   reprizu Ukrajinskog  scenarija. Moskva ne vodi principijelnu politiku prema državi Bosni i Hercegovini jer svojom opstruktivnom pozicijom u UN-a pokazuje prezir podršci BiH u smjeru zemlje prema euro-atlantskim integracijama. Glasanje o produženju misije mirovnih snaga EU-a jasno pokazuje tenzije između Rusije i Zapada tokom posljednjih mjeseci.

Očekujemo da će Ministarstvo spoljnih poslova reagovati i uputiti protest Moskvi jer je svima jasno šta se krije iza ruske politike prema Bosni i Hercegovini. Bosna i Hercegovina ima svoj utaban put ka EU i Nato integracijama koga nikakve prijetnje neće zaustaviti!

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s