DODIK I IZETBEGOVIĆ POKUŠAVAJU DA SPRIJEČE HALILOVIĆA U IZBORNOJ POBJEDI

Posted: 9. Oktobra 2014. in Intervjui

Na upit većeg broja novinara, koji su došli do informacija o mogućnosti eliminisanja predsjedničkog kandiata Sefera Halilovića iz izbornog procesa od strane CIK-a, BPS-Sefer Halilović saopštava javnosti Bosne i Hercegvoine da su predsjednik SNSD-a i zamjenik predsjednika SDA, Milora Dodik i Bakir Izetbegović organizovali pokušaj da nezakonito i protivustavno spriječe pobjedu kandidata za člana Predsjedništva BiH Sefera Halilovića u izbornoj utrci.

Naime, Izetbegović i Dodik žele da putem Branka Petrića, Dodikovog igrača u CIK-u, zabrane izbor Sefera Halilovića u PRedsjedništvo BiH na način što će mu dio Dodikovih h igrača u CIK-u pokušati imputirati nešto što nije izrekao u predsjedničkoj debati FTV-a na kojoj je Halilović učestvovao i u kojoj je, višestruko, napomenuo da se zalaže za multietničku i cjelovitu državu BiH u kojoj će prava svih njenih naroda igrađana biti zaštićena i zagarantovana. Halilović se, naime, zalaže za multietničku i cjelovitu državu BiH od početka svog političkog angažmana što je opštepoznato široj javnosti BiH i Europe.

Predsjednik Sefer Halilović je u svim svojim javnim istupima saopštio da se na legalan i Ustavom legimtiman način borio i bori za multietničku BiH na kojoj će prava svih naroda i građana naše zemlje biti uvažavana i štićena. Napose, Halilović ima moralno pravo da to tvrdi jer je i tokom agresije na RBiH osnovao i komandovao Armijom RBiH koja je bila multietnička i koja je branila prava svih konstituvnih naroda i građana naše zemlje.

BPS-Sefer Halilović ovaj pokušaj smatra klasičnim gubitničkim potezom Izetbegovićevog i Dodikovog podaničkog tima u pokušaju da čovjeka koji je svoje čiste ruke i savjest dokazao pred Međunarodnim sudom Ujedinjenih nacija ali i koji se cijeli svoj politički život zalaže za multietničku i pravednu državu Bosnu i Hercegovinu.

Pozivamo CIK da isključi iz izbornog procesa predsjednika SNSD-a Milorada Dodika koji, višestruko, negira postojanje i održivost države BiH, negira postojanje Bošnjačkog naroda kao konstitutivnog naroda u BiH,, jer Dodik navodi da su Bošnjaci nepostojeća nacija a da Bosanski jezik ne postoji, veliča genocid u Srebrenici te najavljuje izgradnu škola i bulevara po imenima presuđenih ratnih zločinaca, dok, istovremeno, ostale presuđene ratne zločince dočekuje sa državnim počastima.

Pozivamo CIK da ovu inicijativu SNSD-a i SDA apsolutno odbije, jer se radi na najmizernijoj političkoj montaži i podvali te se nadamo da je CIK svjestan posljedica svojih, eventualnih, pogrešnih odluka.

Sektor za komunikacije BPS-a

Sarajevo, 8.10.2014

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s