Predstavljanje kandidata SD BiH na skupu u Tuzli

Posted: 7. Oktobra 2014. in Intervjui

sdbih

STRANKA DIJASPORE BOSNE I HERCEGOVINE

Tuzla, 06.10. 2014.god.

 SAOPŠTENJE  ZA  JAVNOST

 Juče, dana 06.10.2014, Stranka Dijaspore Bosne i Hercegovine (SDBiH) je predstavila sebe i svoje kandidate prigodnim programom i predizbornim skupom koji se održao u punoj sali BKC-a. Predizborne aktivnosti je predvodio u i njima aktivno učestvovao kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH,  gospodin Džebrail Bajramović.

Predizborno predstavljanje SDBiH započelo je obilaskom spomen obilježje palim borcima / šehidima na Slanoj Banji u Tuzli, mezarja stradalih na Tuzlanskoj Kapiji, i spomen obilježja borcima NOR-a 1941-1945. Želja sudionika predizbornog predstavljanja je bila da pokažu da su u potpunosti svjesni cijene slobode koju imaju i da na izvorima slobode osnaže svoju odlučnost  za izazove koji slijede.

Potom su kandidati i članovi SDBiH obišli mjesto stradanja tuzlanske mladosti na Kapiji u Tuzli i odali počast nevinim žrtvama masakra. U kratkom druženju na tuzlanskom Korzou uz prigodne ali simbolične poklone, građanima je predstavljen Izborni program SDBiH i kandidati Stranke za predstojeće opće izbore.

Ispred bivše zgrade Vlade TK poslana je jasna poruka SDBiH da postoji duboka svjesnost o problemima ovog društva i potrebama osiromašenih i nezaposlenih građana  Bosne i Hercegovine i Tuzlanskog kantona ali da nije put rješenja rušenje svojih zgrada i institucija nego biranja pravih ljudi u organe vlasti BiH. “Koristimo olovke jer su one najmoćnije oružje!  Izaberimo one koji će služiti narodu a kaznimo one koji su doveli do ovog stanja”, poruka je SDBiH.

Predizborni skup Stranke održan je u prepunoj Sali BKC u Tuzli. Mr. sc. dr Nermina Mehinović, koordinator Stranke za Tuzlansku regiju, predstavila je u svom obraćanju Program stranke za Opće izbore, sebe kao nosioca liste SDBiH iz izborne jedinice 3. za Predstavnički dom FBiH i kandidate SDBiH iz Tuzlanskog kantona koji su na listama SDBiH za sve nivoe vlasti. U svom obraćanju gospodin Mehmed Nikšić, Koordinator za BiH SDBiH je predstavio ciljeve Stranke na ovim izborima, načinima da se isti ostvare i benefitima za građana ukoliko se ostvare. Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH ispred Stranke Dijaspore BiH, gospodin Džebrail Bajramović, iznio je svoju viziju, ciljeve, prioritete, ideje i sredstva s kojima se planira upustiti u političku borbu za svjetliju budućnost Bosne i Hercegovine.

Vrijeme je za promjene!

Glas za Tvoje Dobro!

 Koordinator Stranke dijaspore BiH za Tuzlansku regiju

mr. sc.dr Nermina Mehinović

   Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s