Stranka dijaspore BiH: BiH treba priznati Palestinu

Posted: 6. Oktobra 2014. in Intervjui

 

sdbihStranka dijaspore Bosne i Hercegovine  će tražiti od države   Bosne i Hercegovina da u što kraćem periodu prizna državu Palestinu.  Tražimo da Bosna i Hercegovina  zahjeva prekid izgradnje naselja kojim se se sprovodi etničko čišćenje, tražimo da se zid na okupiranoj teritoriji sruši, okupacija Zapadne obale i Istočnog Jerusalima prekine kao i blokada Gaze!

Israel nastavlja graditi naselja na okupiranoj teritotoriji uprkos protestima međunarodne zajednice. Naselja na okupiranoj zemlji čini  gotovo polovinu površine Zapadne obale. EU kao i naša država mora preduzeti mjere kako bi se nelegalna izgradnja obustavila. To je i kamen spoticanja zbog čega se ne nalazi mirovno  riješenje za ove dvije zemlje. Trgovina sa produktima sa okupirane teritorije doprinosi današnjoj krizi  zbog čega se treba uvesti embargo na uvoz ovih proizvoda. Bosna i Hercegovina bi trebala da bude primjer i zajedno sa  drugim zemljama EU  zahtjeva od Izraela ispunjenje gore navedenih zahtjeva.

Stranka dijaspore vjeruje u budućnost sa dvije slobodne i demokratske države koje će živjeti jedna pored druge . Radit ćemo na tome da i Palestinci i Izraelci imaju jednaka pravo na slobodu, razvoj i sigurnost.

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s