SDBiH: Uručena vrijedna donacija

Posted: 2. Oktobra 2014. in Intervjui

sdbih

Sinoć je poslije 2 duga dana i preko 1930 pređenih kilometara iz švedskih gradova Geteborga, Halmstada i  Jönköpinga stigla vrlo vrijedna donacija  u medicinskoj opremi i lijekovima za Kantonalnu Bolnicu dr. Irfan Ljubijankić.Vrijednost donacije se procjenjuje preko 200.000 konvertibilnih maraka.

Među opremom su se našli i 25 modernih bolničkih kreveta sa kompletnom opremom i bolesničkim stolićima, preko 30 invalidskih kolica , pomagala za kretanje, 100 strunjača i aparati za vježbanje, 100 masažnih dušeka, inkubat,ori, stotine kutija hrane za bebe, stotine kutija lijekova i ostalog prijeko potrebnog medicinskog materijala.

Požrtvovani građani naše dijaspore nisu žalili vremena i sredstava da sakupe ovu vrijednu donaciju i da je dopreme na uslugu svojim sunarodnjacima u Bosni i Hercegovini.

Donacija najvećim dijelom dolazi iz bolnice “Mary Lise” Rehabilitacioni centar Spenshult u Švedskoj.

Ovim putem želimo iskazati veliku zahvalnost šefici rehabilitacionog odjela bolnice Mai-Lis Örjansson, koja je svojim zalaganjem pomogla ostvarenju ove vrijedne humanitarne akcije.

Konvoj je dopratio gospodin Mujo Metaj Predstavnik udruge “Aktivitet Centar Sedef” Halmstad i aktivista Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine u Švedskoj , te gospodin Alvid Talundžić predstavnik “Džemata Geteborg”.

U Bihaću su ih dočekali Predsjednik Kantonalnog Odbora SDBiH Meho Rekić, Predsjednik Općinskog Odbora SDBiH prof. Ervin Bukić, mag.Izeta Selimović, Sabina Dervišević i aktivisti SDBiH.

Predstavnike SDBiH i naše dijaspore iz Švedske primio je direktor Kantonalne bolnice dr. Hajrudin Havić, gdje se srdačno zahvalio i predstavnicima  uručio zahvalnice i monografije rijeke Une.

Gospodin Metaj u razgovoru sa gospodinom Mehom Rekićem posebno je naglasio da se na ovom neće stati i da dijaspora u budućnosti ima volju i mogućnost  da pokrene i provede nove projekte kako humanitarnog tako i privrednog karaktera.

 Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s