Stranka dijaspore BiH: Čestitke građanima BiH

Posted: 1. Oktobra 2014. in Intervjui

sdbih

Čestitamo svim građanima  BiH  preuzimanje kontole neba što predstavlja veliki događaj i ima veliko  simbolično značenje!

Izražavamo veliko zadovoljstvo činjenicom da će   država Bosna i Hercegovina  od 13. novembra, kada počinje jesenje računanje SLOT-ova, preuzeti kontrolu neba u donjem i srednjem sloju do 10.000 metara. Ovaj historijski događaj za Bosnu i Hercegovinu znači puno više nego prihodi koji će biti inkasirani u budžet  države.  

Od  proglašenja nezavisnosti 1992. godine, naša zemlja prvi put preuzima kontrolu nad svojim nebom jer su dosad taj posao obavljale kontrole letenja iz Zagreba i Beograda.   Ovo će bez sumnje značiti puno za budžet jer  preuzimanjem kontrole nad vlastitim nebom država će ostvarivati značajne prihode od ove djelatnosti, prema prvim procjenama do kraja 2016. godine oko 165 miliona KM.

Još važnija je činjenica da će  Bosna i Hercegovina, vlastitim snagama i vlastitom opremom, u potpunosti kontolirati naše  nebo,  i nepovredivost državnog  teritorijalnog integriteta.

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s