Stranka dijaspore BiH – bh. javnosti: Ne nasjedajte na iste političke trikove!

Posted: 29. Septembra 2014. in Intervjui

sdbih

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika RS-a Milorad Dodik  u svojoj predizbornoj paranoji prevazilazi granice kodeksa normalnog političkog ponašanja, nedopustivo pljujući po svojoj matičnoj državi Bosni i Hercegovini    i prikazujući se kao zaštitnik manjeg B-H entieta.

Gospodin Dodik svjesno dezinformiše bosansko-hercegovačku javnost, prećutkujuci da entitet čiji je on predsjednik u svijet obilježen kao mjesto sa koga je protjerano nesrpsko stanovništvo, njegovi neistomišljenici, počinjen ratni zločin, masovna silovanja i genocid. Brojna su svjedočanstva od 1,5 miliona protjeranih iz BiH koji danas žive u skoro svim državama svijeta kao direktan proizvod etničkog čišcenja i genocida, stratišta poput Srebrenice, Tomašice, Kamenice, Biljana, Korićana i brojna druga. Dodik je bez sumnje imao priliku da po uzoru na mnoge političare poput njemačkog kancelara Branta, južnoafričkog predsjednika Mandele, umjesto nacionalne retorike i mržnje prema drugom i drugačijem, građanima BiH  pošalje poruku  mira i suživota, ekonomskog, kulturnog i obrazovnog napredka.

Bosansko-hercegovačka javnost mora da shvati da im najveća opasnost prijeti od ovakvog tipa političara, koji se nalazi u sva tri naroda i koji Deytonski sporazum koriste u svrhu nacionalnih podjela medu ljudima, širenja nepovjerenja i netolerancije kako bi se stvorio prostor za pljačku i osiromašenje stanovništva ali i  onemogućilo B-H pravosuđu da sankcioniše kriminalce.

Dejtonom, entitetskim granicama i kantonima  su  prirodni resursi i nekadašnji privredni  giganti  BiH (rijeke, energetski potencijali, telekominikacije) ekonomski-neopravdano podijeljeni,  između vladajućih stranaka ćije je nefunkcionalno upravljanje rezultiralo nekonkuretnim cijenama, visokim troškovima, malverzacijama, korupcijom i uništavanjem.

Zato želimo da poručimo bosansko-hercegovačkoj javnosti da ne nasjedaju na iste poruke i trikove. Dovoljan je pogled u zadnjih 8 godina kako bi se utvrdilo da su manipulativne poruke koje  nam šalju identične!

Politikom podjela i negiranja svoje vlastite države, sprečava se ekonomski i demokratski razvoj BiH a mafiji i kriminalcima se daje mogućnost da još  4 godine izbjegnu procesuiranje i ruku pravde!

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s