Stranka dijaspore BiH: Izjava Majkićke je netačna

Posted: 20. Septembra 2014. in Intervjui

sdbih

Osuđujemo izjavu Predsjedavajuće Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost parlamenta BiH Dušanke Majkić dat   Srni kojom se tvrdi da ” Komitet Savjeta Evrope za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti /Manival/ nije stavio BiH na “sivu listu” zbog toga što je Vlada Republike Srpske obavijestila Manival o pravom stanju u ovoj oblasti”.

Majkićeva tvrdnja  je netačna  i predstavlja pokušaj da se ubere jeftin politički poen u korist stranke koju predstavlja. Ovo je pokušaj Majkićke da se  manipulira javnim mnjenjem BiH jer Stranka dijaspore Bosne i Hercegovine pouzdano zna da je Manival uvažio primjedbe delegacije BiH,  koja uspjela da pokaže da BiH ima Krivični zakon koji je dosta uspješan, te da je Bosna i Hercegovina “na temelju starog Krivičnog zakona imala nekoliko procesuiranih slučajeva i presuđenih predmeta, gdje su u pitanju višemilionski iznosi pranja novca”.

Pouzdano znamo  da Manival pokazuje razumjevanje za političku situaciju u BiH  prepoznavajući  opstrukcije koje dolaze iz manjeg bosansko-hercegovačkog entiteta zbog  opiranja prijedlogu  izmjena prenose nadležnosti s entiteta na BiH, koji je u skladu sa zahtjevima  Komiteta Savjeta Evrope za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

Majkićka i njoj slični radi protiv interesa građana cijele BiH jer svjesno radi na razgradnji efikasnog državnog sistema borbe protiv korupcije i kriminala.

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s