Edin Osmančević, predsjednik SDBiH: Nemamo pravo biti neutralni na izborima!

Posted: 17. Septembra 2014. in Intervjui

sdbih

Desmond Tutu, južnoafrički  borac za ljudska prava i dobitnik Nobelove nagrade za mir, je jednom prilikom izjavio da “nemamo pravo biti neutralni, jer se neutralna osoba stavlja na stranu tlačitelja i zlikovaca”.

Ova poruka prevedena na situaciju u Bosni i Hercegovini može se prevesti da građani koji izražavaju svoje nezadovoljstvo apstinencijom i  neizlazkom na izbore  čine sebi medveđu   uslugu  ponovnim legitimiranjem  održavanje korumpiranog sistema na vlasti.

Sve se česće na sredstvima javnih mreža  poput Facebooka i Twittera mogu naći izjave građana koji apatičnost političke pozornice u BiH izražavaju svojom rezignacijom izlazka na izbore što je potpuno pogrešno.

Licemjerne izjave današnjih političara na vlasti,  koji obećavaju med i mlijeko ili naprimjer  u smislu “da su ovo bile teške  godine i pravo je čudo da su preduzeća na nogama”  trebale bi biti alarm da ne smijemo ovo puta biti neutralni i nijemi posmatrači.

Neizlazak na izbore predstavlja takođe davanje legitimiteta onima koji su počinili ratne zločine, genocid kao i privredni kriminal, da se iza političkih funkcija i dalje kriju i ostanu van ruke pravde. Protekle vlasti  su   uništile živote nekoliko generacija i  moraju otići kako bi mlade generacije ostajale na svom ognjištu i gradila svoju budućnost  dostojne čovjeka.

Ponovo pozivamo nase građane da masovnim izlazkom daju šansu za promjene jer ovog puta nemamo moralno  pravo biti “neutralni” i apstinirati izbore! Iz gore navedenog jasno je koga u tom slučaju podržavamo!

Edin Osmančević, predsjednik SDBiH

edin osmancevic

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s