Stranka dijaspore BiH u povodu izjave Željke Cvijanović

Posted: 25. Avgusta 2014. in Intervjui

sdbih

Poslednje izjave predsjednice Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović , poput “RS  je država u nastajanju” mogle bi se  su najblaže rečeno nazvati neozbiljnim, neodgovornim  i osuđuju svaku osudu svih građana dobre volje  jer  ponovo priziva na “zveketanje oružjem “.

Očito da Cvijanovička “mijenja ploču” kako bi se u drugi plan stavila  ekonomsko propadanje RS-a i osiromašenje građana te izvršila pritisak kako na domaće aktere tako i međunarodnu javnost  pred konferenciju o Zapadnom Balkanu koja će se održati  u Berlinu ove nedjelje. Cvijanovićka svjesno cilja da diskredituje svaku pomisao o budućim ustavnim promjenama usmjerenim ka  jačanju države Bosnu i Hercegovinu kao preduslovu za neophodne ekonomske i socijalne reforme u zemlji. Kao neki loš učenik, na istom  onom principu kao što je to Milošević širio ideju velike Srbije ranih 90-tih, Cvijanovićka želi pred naredne opće  izbore “dobro isprobanim modelom koji pali kod narodnih masa” homogenizirati i pridobiti glasove prevarenih građana koji još uvijek vjeruju u utopiju Cvijanovićke .

Cvijanovićka se krije iza  maske “čelične ledi” kojom se želi nametnuti  bosansko-hercegovačkoj javnosti.   Nespremna da se suoči sa istinom o katastrofalnim rezultatima politike SNSD u proteklom periodu ali i hipoteke genocida koju entitet, koga ona predstavlja nosi, Cvijanovićka je u službi staromodne politike koja narodu nudi ništa osim praznih priča.

O suverenitetu, teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine kao i karakteru genocida počinjenog u Srebrenici i Prijedoru , nikad i niko ne može pregovarati niti dovoditi u pitanje!

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s