Odgovor SDBiH Dodiku na negiranje države BiH

Posted: 14. Avgusta 2014. in Intervjui
sdbih
Predsjednik RS-a i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik se u svojim izjavama ubi od ponavljanja i  dezinformisanja bosansko-hercegovačke javnosti da je Bosna i Hercegovina neefikasna država, koja je odgovorna za loš ekonomski razvoj RS-a.  Ovakve izjave nas navode na zaključak da; ili gospodin Dodik uopšte ne razumije osnovne ekonomske principe funkcionisanja privrede jedne države ili se iz petnih žila trudi da vjeruje da može uništiti svoju vlastitu zemlju!
 
Jer da mu je stalo da građani BiH bolje žive zalagao bi se za jedinstvenu državu kako   bi imao jedinstvenu Civilnu zaštitu što bi ublazilo katastrofalne posljedice poplava i požara u BiH. Zalagao bih se za formiranje Ministarstva poljoprivrede pa građani BiH ne bi uvozili meso, i kojeg li apsurda papirne prerađevine, vodu  te bili ovisni od uvoza zivotnih namirnica iz Republike Srbije. Zalagao bih se  za jedinstvenu policiju pa državom ne bi harali kriminalci i korumpirani političari, sproveo bi ustavne reforme  koje bi ubrzale ekonomske i socijalne reforme i sproveo bih  niz drugih mjera.
 
Gospodin Dodik nije jedini krivac za ovakvo stanje ali je jedan od najodgovorniji te ga pozivamo da prestane lagati narod i tražiti razloge neuspjeha vlastite politike i osiromašenja građana!
 
U ovoj zemlji , srećom ima puno ljudi koji razumiju kako ekonomija funkcioniše da bi sebi dozvolili da budu još jednom prevareni! Mi takođe duboko vjerujemo da će  pravna država zaživiti kada će svi  odgovorni položiti račun za ekonomski krah!

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s