Izjava Džebraila Bajramović​a, kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

Posted: 12. Avgusta 2014. in Intervjui

Hvala Hasanu Ahmetliću iz Tešnja koji je praktično pokazao kako se cijeni Hava Tatarević, i čestitam Redžepu Tajipu Erdoanu koji je pokazao kako se može ponašati jedan običan građanin Republike Turske.

Mnogi se takmiče kako će i na koji način čestitati Redžepu Tajipu Erdoanu, mnogi komentarišu je li to vazalski odnos, historijska prilika ili neprilika, ima li laži u ljiljanima, da li je to ekskluzivno pravo samo jedne porodice, kako i na koji način stisnuti ruke Erdoana, i na sve moguće načine nekom od izjava popularizirati se za lični interes i preko noći postati “pametan” i “pošten”  jednom čestitkom i na taj način steći saveznika od kojeg se lahko živi. Niko se ne pita kako je taj čovjek uspio, nema onih koji bi se ugledali na koji način se postiže taj rezulatat, I RADILI TAKO….

Čestitam Redžepu Tajipu Erdoanu kao čovjeku naroda, koji je radom i ličnim zalaganjem postigao taj uspjeh, koji nije nabrajao tuđe rezultate već radio na njima da ih ostvari, koji nije prosio već radio da daje, koji nije pitao da li sliči nekom pa da bude izabran, koji  se svojim tijelom i pameću, porodicom i svime što je imao, istaknuo kao jednak građanin Turske, koji nije koristio vjeru za duhovni i politički striptiz i koji je svoju vjeru i vjeru svoje braće čuvao daleko od toga, koji nije iskoristio vjeru i naklonost naroda za povlašten  status zapošljavanja sebe i svoje familije i uskog kruga prijatelja tzv.”klimoglavaca”, koji nije u Njemačkoj pitao šta je država njemu dala već koliko on može državi da ponudi, koji nije smišljao najljepše govore i kampanje  pa iste zloupotrebljavao, već svojim radom prepustio drugima da mu se dive. TAKVOM REDŽEPU TAJIPU ERDOANU JA ČESTITAM, I ŽELIM GA SAMO ZA RAVNOPRAVNOG PARTNERA, KAKO BI RADILI U KORISTI SVIH LJUDI BEZ OBZIRA DA LI GLASALI ZA ILI PROTIV ERDOANA, OVOG ILI ONOG BOŠNJAČKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA.

Zašto ovako reagujem i čestitam Redžepu Tajipu Erdoanu???

Jer je za mene uzor Hasan Ahmetlić iz Tešnja, koji je uplatio već mjesečnu penziju VELIKOJ BOSANSKOJ MAJCI HAVI TATAREVIĆ i koji će to od sada raditi svaki mjesec. Hvala mu i u moje ime!!!  Za mene je uzor i Erdoan koji je dao sve svojoj državi a ništa joj nije uzeo. Njegova djeca su samo obični građani Turske, a on svojoj djeci i potomcima nije dao račune na bankama, već poštenu Tursku koja daje priliku svima da uspiju u zavisnosti od svojih kvaliteta. Nastojim biti jedan od ovakvih ljudi, zato ne žalim ni tijelom niti bilo čime drugim, i ne tražim povlašten status ni za sebe niti bilo koga!!!

Hvala Hasanu Ahmetliću iz Tešnja koji je praktično pokazao kako se cijeni Hava Tatarević, i čestitam Redžepu Tajipu Erdoanu koji je pokazao kako se može ponašati jedan običan građanin Republike Turske!!!

S poštovanjem,

Džebrail Bajramović, kandidat za bošnjačkog člana predsjedništva BiH www.strankadijaspore.com

dzebrail bajramovic

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s