Apel za pomoć stanovnicima Željeznog Polja

Posted: 10. Avgusta 2014. in Intervjui
Sator 0 Zeljezno PoljeGledajući patnje i stradanja mog voljenog naroda  u Bosni i mog Željeznog Polja, nakon novih  vremenskih nepogoda koje su još žešće osakatile ovaj već ispaćeni narod, ne mogu da ostanem pasivna i da bar ne pokušam da uradim nešto za ovaj naš narod  i uz vasu pomoc i podrsku da ponovno bar malo olaksamo patnje i stradanja nase brace i sestara u Bosni.
Draga moja dijasporo, Bosna nam je svima ostavljena u amanet ! Ma gdje bili, ma koliko se umorili od donacija koje se traže sa svih strana, mi se ne smijemo umoriti i digunuti ruke od naše Bosne i naše brace i sestara koji trebaju našu pomoć. Na žalost, pomoć koja dolazi u Bosnu preko zvaničnih državnih organa ne dolazi do onih kojima je najpotrebnija.  Primjera je mnogo, ali radi ilustacije navest ću jedan. Od 90-tak porodica u Željeznom Polju  kojima su u potpunosti uništene kuće,  drzava BiH  ili opština Žepče nije riješila niti ijedan  jedini slučaj. Ovi ljudi i dalje žive u kolektivnim smjestajima ili kod svoje rodbine ili prijatelja, a zima je na pragu. Puta za 5000 stanovnika  Željeznog Polja nema. Selo Jastrebac je daleko najugroženije posto I male kise aktiviraju nova nanose na ioako gotovo ne postojeći putić kojeg iscprljeni mještani Jastrebca vec od majske katastrofe odrzavaju lopatama, jer im niti drzava BiH niti opstina Žepče ne pruza ama baš nikakvu pomoć.zeljezno polje poplave 2
Na žalost mentalitet vlasti u Bosni se ne može promijeniti preko noći i tu treba dugogodišnja terapija  da ti neodgovorni ljudi shvate da im je primarna dužnost pomoći svome narodu kad nemaju krov nad glavnom ili kad su blokirani  odjesječeni od ostalog svijeta. Zatim usmjeriti dobijeni novac ili kredite prema  saniranju oštećnih puteva , kuća te graditi puteve i povezivati Bosnu. I dok se vođe između sebe svađaju I prepiru, narod Željznog Polja živi pod šatorima i 5000 hiljada stanovnika je odsječeno i blokirano.
Draga Dijasporo, draga  braćo i sestre, dragi moji Bosnjaci , molim vas da podržite ovu akciju solidarnosti sa narodom Željeznog Polja te da  im bar malo olakšamo  njihove patnnje. Molim vas donirajte koliko možete i širite ovaj apel preko svojih facebookova, twitera, instagrama itd.
Uvijek zahvalna,
Aiša Purak

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s