Povodom informacij​e o bankrotu

Posted: 5. Avgusta 2014. in Intervjui

sdbih

BiH je i dalje u B-rejtingu prema kreditnom rangu “Mudija” i SiP-u  što svrstava našu zemlju  u zemlje sa visokim kreditnim  rizikom. Posljedica ovakvog stanja je nesigurnost stranog investitora u povrat uloženog kapitala ćime se  BiH zaobilazi u visokom luku.  Nedostatak investicija vodi povećanju armije nezaposlenih, i  smanjenju priliva sredstava u državnu kasu.

Izjave  B-H političara kojim se negira mogućnost bankrota države  , kao odgovor  na  pisanje renomiranog magazina “Euromoney “da prijeti opasnost da BiH bankrotira u skorije vrijeme “,  je  pokazatelj indolentnosti, bahatosti  i neodgovornosti današnjih vlasti na alarmantnu ekonomsku situaciju u zemlji.

Iako je javni dug države porastao, broj nezaposlenih  konstantno raste, korupcija u krugovima najviših državnih službenika kulminira a domaći političari vodećih stranaka gotovo ništa ne čine na rješavanju političke krize u zemlji, ovakve izjave su licemjerne i vrijeđaju zdravu pamet građanina BiH.  Poruke koje se šalju u smislu  da  postoji dovoljno prostora da se građani BiH još više zaduže i osiromaše i na taj način spriječi bankrot države su najblaže rečeno smiješne.

Pitamo se ko je odgovoran za ovakvo stanje  a ako ne sami njeni vodeći političari poput Špirića, Bevande , Nikšića, Tegeltije, i drugih! Oni  imaju kako političku moć tako i ekonomski instrument u svojim rukama kojim bi se mogao dići kreditni rejting države  i stvoriti povoljniji uslovi  održivog ekonomskog razvoja . To je jedini zdravi put neophodan za otplatu javnog duga i poboljšanja životnog standarda običnog građanina!

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s