SREBRENIČKIM ŠEHIDIMA ZA RAHMET A ŽIVIMA ZA SABUR

Posted: 10. Jula 2014. in Intervjui

Srebrenica1

Srebrenica je težak kamen na našem srcu, okamenjena suza u našem oku, prigušen krik iz naše duše, zaustavljen uzdah iz naših grudi… naše plakane a neisplakane suze…Srebrenica je moć nemoćnih i snaga ponikla iz sabura ucviljenih  srebreničkih majki, jača od svake zlobe i nepravde.  Srebrenica je more bijelih nišana u svjetlosti, izvor koji nadahnjuje,  sa kojega se pije, dok se suza u oku krije.

Srebrenica je živa rana civilizacije ; crna mrlja na savjesti društva, koja se ničim i nikad neće moći otkloniti. Srebrenica je ispit zrelosti UN i otrežnjenje za Briselsku administraciju i Hašku pravdu. Svaki tabut od 6.066 tabuta  spuštenih do danas u Potočare je otrgnuti dio nas, koji traži mira i opominje. Neka mi oprosti dragi Allah dž.š., neka mi oproste srebrenički šehidi, dok očekujemo dženazu sa još 175 žrtava srebreničkog genocida, ne mogu odoljeti suzama, jačim od moje boli i naše tuge.

Bez osude Srbije za agresiju i genocid nad Bošnjacima, bez presude Holandiji i Ujedinjenim nacijama za učešće u Srebreničkom genocidu, svaka do sada izrečena presuda, uključujući i današnje kontraverzne nagovještaje u sudskim procesima koji se vode protiv počinilaca genocida, je samo posipanje soli na još žive rane Bošnjačke.

I ove godine „Maršom mira“, dženazom za 175 novoidentifikovanih žrtava srebreničkog genocida,  Fatihom proučenom uz svaki šehidski kabur u Potočarima, vraćamo se životu s nadom da će svijet poučen iskustvom  Srebrenice sići sa stramputice i krenuti putem istine i pravde.

Burlington, SAD, Jula 11, 2014                                     Zijad Bećirević s familijom

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s