Dodi​kovo degradiran​je predsjedni​ka Savjeta ministara

Posted: 28. August 2014. in Intervjui

sdbih

Izjava predsjednika RS-a Milorada Dodik da predsjednik Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda ne može da zastupa Republiku Srpsku u Berlinu na konferenciji o zapadnom Balkanu, je dokaz da je upravo Milorad Dodik glavna kočnica ustavnih i ekonomskih  reformi Bosne i Hercegovine ali i razvoja cijelokupnog Balkanskog regiona.

Degradiranje funkcije predsjednika Savjeta ministara Bosne i Hercegovine je Dodikov očekivan taktički potez kako bi kod domaće javnosti stvorio utisak o neodrživosti Bosne i Hercegovine i kako bi poručilo međunarodnoj zajednica  da se “baja” mora pitati prije Bevandinog puta za Berlin.

Svakako da ovakvo Dodikove izjave u kojima se negira državnost Bosne i Hercegovine, su za svaku osudu jer su sve brutalnije kako se opći izbori približavaju.  One su odraz Dodikove nemoći da opravda svoje ali i neuspjehe ekonomske politike  Vlade RS-a u proteklom manadatu ali i odnosa međunarodne zajednice koja u  Dodiku ne vidi pravog partnera za regionalne  pregovore o Balkanu i stavlja ga  u političku izolaciju.

Dodikova reagovanja nisu slučajna jer mu nije u interesu suverena i pravna država Bosna i Hercegovina gdje će vladati red, rad i zakon te se ozbiljnije obajaviti rat kriminalu i korupciji!

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

Leave a comment